Friss kenyérrel segítenek a pékek

Több mázsányi kenyeret ajánlott fel a gátakon dolgozóknak, illetve az otthonuk elhagyására kényszerült lakosoknak a sütőipari vállalkozásokat tömörítő Magyar Pékszövetség.

 

Bővebben...

Az időjárás és az árvíz hatásai a gabonatermésre

Eddig minimum 10 milliárd forintos kárt okozhatott az időjárás a gabonatermesztőknek az előreláthatóan több millió tonnás terméskiesés következtében. Ezek időközi adatok,  még nem lehet látni a folyamat végét.

Bővebben...

Új szakbolt nyitása esetén

Elkészült a Jövedelemindex és Fogyasztói Index listája. A kimutatás (Tranzitonline oldalán található cikk) immáron 12 éve folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a települések anyagi helyzetéről. A mostani lista a 2009-es év adatait tartalmazza. Amennyiben új 'szakbolt' nyitásán gondolkodnak, érdemes megnézni, hogy melyik megyében mekkora az átlag jövedelem vagy...

Bővebben...

3000 látogató - az eső ellenére

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje ismét a kenyér népszerűsítésével foglalkozott a hétvégén. A Múzeumok majálisán kint voltak és bemutatták a Hagyományos sütőipari termékeket és a Kenyérmúzeumot.

 

Bővebben...

Bagett, a legropogósabb kenyér

A bagettet az ember messziről megismeri. Ha nem a pékségből áradó illat alapján, akkor jellegzetes pálca formájáról. A hosszúkás, botra emlékeztető kenyér nagy karriert futott be mind a galloknál, mind az egész világon.

 

Bővebben...

A Híradó felépítése 2.

Tervezzük, hogy minden héten

  • friss hírekkel,
  • a programmal kapcsolatos tippekkel és trükkökkel,
  • és további információkkal látjuk el a pékségeinket.

 

Bővebben...

Új KRESZ szabályok

2010. január elsejétől több mint hatvan ponton változnak a közúti közlekedés szabályai. Az új KRESZ nagyobb biztonságot ad a gyalogosoknak, és többek között lazítja a kerékpárosokra vonatkozó jobbra tartási kötelezettséget is.

 

Bővebben...

Széthulló kenyerek, felfújt zsömlék

"Real Bread Campaign" néven brit fogyasztóvédelmi szervezetek kampányt indítottak a hipermarketek pékségei, pontosabban azok termékei ellen. A szervezők szerint a kenyér alap-összetevői között nem szerepelhetne más alapanyag, mint víz, liszt, élesztő és só.

 

Bővebben...

A Híradó felépítése 1.

A parMan híradót a következőképpen építettük fel: fejlesztések, tippek, trükkök, információk ...

Bővebben...

Hírlevél helyett parMan híradó

2010. áprilistól új formában, nagyobb rendszerességgel szeretnénk tájékoztatni Önt. A frissítéseken kívül tippeket trükköket és a sütőiparral kapcsolatos híreket olvashat majd itt.

Előzmény: frissítések rendszere

2010. január elsejével kialakítottuk a frissítések rendszerét. Ennek köszönhetően a program használóit egy hónapban csak egyszer kell feltartanunk a frissítések telepítésével. Ezt úgy időzítettük, hogy minden hónap utolsó hete legyen.

Bővebben...