Teszt csak pékeknek

2010. június 16. szerda

Az Ön péksége milyen? Kicsi vagy nagy? Miniatűr vagy inkább egy gyár? Szigorú vagy családias?

Szeretne többet megtudni vállalkozásának működéséről? Szeretné látni, hogy vállalkozása a sütőiparban milyen helyet foglal el? Játsszon velünk!

Tesztünk segítségével feltérképezheti, hogy üzeme és szolgáltatásai mennyire felelnek meg saját elvárásainak, elképzeléseinek, és a mai kor követelményeinek.
Kérdőívünk kitöltése 10 percet vesz igénybe, mely nem csupán kellemes szórakozást kínál, hanem sok hasznos információval és gondolattal gazdagíthatja Önt.

Tesztkérdések:
 

1) Megrendeléseinek hány műszakkal tud eleget tenni?
a) Egy műszakkal dolgozunk.
b) Két műszakkal dolgozunk.
c) 3 vagy annál több műszakkal tudom teljesíteni a rendelést.

2) Hány féle péktermékkel okoz kulináris örömöt vevőinek?
a) 20-50 terméket sütünk.
b) 50-100 terméket állítunk elő.
c) 100 vagy annál több termék előállításával foglalkozunk.

3) Hány ügyfél igényeit igyekszik naponta kiszolgálni?
a) 1-50 közé tehető a vevőink száma.
b) 50-100 partnerünk van.
c) 100 vagy annál több vevőt szolgálunk ki.

4) Termékeit mennyi kiszállítással (hajnali, reggeli, délutáni, stb…) juttatja el a partnerekhez?
a) 1-2 kiszállításunk van.
b) 3-4 kiszállításunk van.
c) 5 vagy annál több kiszállításunk van.

5) Hány autóval oldja meg a napi kiszállításokat?
a) 1-5 autónk van.
b) 5-10 autónk van.
c) 10 feletti autónk van.

6) Büszkélkedhet saját bolttal?
a) Csak az ügyfeleinknek gyártunk.
b) Igen, 1-5 boltot működtetek.
c) 6 vagy annál több saját boltom van.

7) Üzemi gyártása pontos anyagnormán nyugszik?
a) Igen.
b) Nagyjából, jó lenne pontosabban alkalmazni.
c) Mindig pontosan vezetem.

8) Vigyáz-e raktárkészletére raktárának zárásával?
a) Raktáraimat nem zárom.
b) Gyakran nyitva marad/tartom.
c) Mindig zárom, oda csak az arra felhatalmazottak léphetnek be.

9) Üzemében fagyasztott áru is készül?
a) Kizárólag frissen sütött termékeket készítünk.
b) Nem gyártunk, hanem másik üzemtől rendelünk.
c) Igen, rendszeresen készítünk fagyasztott árut.

10) Termékskálását gazdagítják-e cukrászüzemében készült finomságok (fánk, linzer, isler, stb)?
a) Nem, nálunk nincs cukrászüzem.
b) Tervezzük/folyamatban van a cukrásztermékek bevezetése.
c) Igen, széles választékkal igyekszünk kedveskedni vevőinknek.

11) Forgalmaznak-e helyben csomagolt termékeket?
a) Mi nem csomagolunk.
b) Csekély mértékben csomagolunk.
c) Igen, sok termékünket csomagolt kiszerelésben is forgalmazunk.

12) Hány számítógép segíti adminisztrációját?
a) Egy számítógép, de azt sem használjuk minden nap.
b) 2-3 számítógéppel vezetjük az adminisztrációt
c) 4 vagy annál több számítógép szükséges az ügyvitelünk lebonyolításához.

13) Rendelkezik-e pékségi programmal?
a) Nem, mert nekünk nincs rá szükségünk.
b) Igen, de elég sok helyen gond van vele.
c) Új, modern pékségi programmal dolgozunk.

14) Jár szakmai vásárokba?
a) Nem
b) Ritkán, pedig hasznos lenne
c) Rendszeresen, érdekelnek a szakmai újítások és kapcsolati téren is előnyöket nyújt

15) Tervez-e fejlesztést, beruházás, kíván-e pályázni?
a) A közeljövőben nem kívánunk fejleszteni
b) Gondolkodunk rajta
c) Igen, mindig keressük az előrelépés lehetőségeit.

Értékelés:
Kérjük, most összesítse fejben a kérdésekre adott válaszokat


Ha kérdéseinkre legtöbbször „a” választ adott: Tradicionális pékség
Úgy az Ön péksége vélhetően tradicionális alapokon nyugszik, ahol kicsi, ám annál stabilabb vevőkört igyekszik kiszolgálni. Termékei házias jellegűek, vevőivel személyes, szinte baráti kapcsolatot ápol. Ugyan nagy üzleti lépéseket, fejlesztéseket nem tervez, talán mégis találna olyan szakmai megoldást, vagy ahhoz kapcsolódó szolgáltatást, amely gyorsítaná a napi munkát, növelné a vevői elégedettséget.

Ha kérdéseinkre legtöbbször „b” választ adott: Büszke pékség
Úgy vállalkozására méltán lehet büszke, mert bár helyenként szeretne továbblépni, fejlődni, erre nem mindig van lehetősége. Vállalkozásának mérete irigylésre méltó, de működtetése igen idő- és energiaigényes. Az új megoldások megtalálása, egy jó pályázat megvalósítása a kezdetekben talán egy kicsit több munkát igényel Öntől, azonban egy korszerűbb géppark, egy fejlett informatikai rendszer hosszabb távon sok terhet venne le az Ön válláról.

Ha kérdéseinkre legtöbbször „c” választ adott: Ismert pékség
Ön egy sokszínű, a sütőipar területén ismert és elismert vállalkozást irányít. Nem fél az újdonságoktól, sőt, a fejlődés, bővülés és szakmai siker érdekében mindent megtesz. Tervei messzire mutatnak, a hazai és nemzetközi piacon egyaránt keresi a pékszakmai és az ahhoz kapcsolódó újításokat, lehetőségeket. Csak így tovább, hisz az egyre gyorsabban fejlődő technikai és technológiai megoldások még nagyobb távlati célok megvalósítását teszik lehetővé.